Dierenarts Bart Verstuyft, Deinsesteenweg 13, 9031 Drongen

+32 (0) 497 66 22 18 dierenartsverstuyft@telenet.be

Reizen met uw huisdier (naar het buitenland)

Reizen in Europa met je huisdier: een goede voorbereiding is het halve werk!

Elk jaar opnieuw kijk je reikhalzend uit naar een welverdiende vakantie. Heb je beslist om je huisdier mee te nemen op reis? Dan is een goede voorbereiding cruciaal om samen zorgeloos en veilig te kunnen genieten!

Onderstaande maatregelen zijn verplicht:

  • identificatie dmv een chip en registratie
  • in bezit zijn van een (blauw) Europees paspoort
  • vaccinatie tegen hondsdolheid
    • minimum 3 weken vóór vertrek
    • in België verplicht voor alle honden die reizen ten zuiden van Samber en Maas en voor een verblijf op campings en caravaanparken alsook voor meerdere vakantiedomeinen (Center Parcs, Sunparks,…)
    • buiten onze landgrenzen altijd verplicht

Daarnaast is het ook belangrijk de wetgeving van het land van bestemming te raadplegen  daar er verschillende eisen kunnen zijn wat betreft echinococcusbehandeling, het verbod op invoer van bepaalde hondenrassen, de invoer van dieren jonger dan 3 maand,… Hiervoor kan u steeds contact opnemen met jouw dierenarts of met de ambassade van desbetreffende land.

Even belangrijk, maar niet verplicht, is uw reizend huisdier te beschermen tegen welbepaalde parasieten (vlooien, teken, zandvliegen, muggen, wormen) en/of virussen (algemene vaccinaties) om zo overdraagbare ziektes te voorkomen, zoals ziekte van Lymne, Leishmaniose, Babesiose,…